Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ze starego zeszytu, z którego często korzystam, zarówno do przyrządzania dań jak i do zdjęć.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11186
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 330
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11186
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 330
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 386
Składniki
Dorsza zmieliłem, dodałem namoczoną i odciśnięte bułki, zrumienioną na smalcu cebulę, jajka, sól, pieprz, cukier, pokrojona natkę pietruszki. Masę dobrze wyrobiłem, włożyłem do worka. Gotowałem w szybkowarze 1 godzinę w temperaturze 80 stopni C. Wg starego przepisu masę uformowana powinna być w wałek, zawinięta ciasno w ściereczkę i gotowana 1 godzinę.
Roladę można podać na gorąco jak i na zimno. Ja podałem z pieczonymi ziemniakami i surówką z sałaty lodowej.