Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladą którą szybko zrobimy i będziemy cieszyć się nią na świątecznym stole. Z dodatkiem śliwek, jabłek suszonych które sama ususzyłam. Do tego orzechy i mamy fajne świąteczne mięso.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5985
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5985
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Składniki
Filet z indyka nacinam na jeden duży płat i delikatnie rozbijam. Solę, pieprzę, posypuję przyprawą do indyka i odstawiam na godzinę do lodówki.Śliwki suszone i jabłka przekładam do rondelka zalewam winem i gotuję chwilę aż owoce zmiękną, odstawiam do przestudzenia. Na filet z indyka wykładam owoce, na nie orzechy które zmiażdżyłam wcześniej wałkiem i zwijam roladę od krótszego boku. Związuję mocno nitką. Roladę obsmażam z każdej strony na oleju i podlewam od czasu do czasu wodą. Roladę smażę około godzinę na wolnym ogniu w brytfannie. Można ją też zapiec w piekarniku.