Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladą którą szybko zrobimy i będziemy cieszyć się nią na świątecznym stole. Z dodatkiem śliwek, jabłek suszonych które sama ususzyłam. Do tego orzechy i mamy fajne świąteczne mięso.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 44
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18582
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7096
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30697
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 44
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18582
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7096
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30697
Składniki
Filet z indyka nacinam na jeden duży płat i delikatnie rozbijam. Solę, pieprzę, posypuję przyprawą do indyka i odstawiam na godzinę do lodówki.Śliwki suszone i jabłka przekładam do rondelka zalewam winem i gotuję chwilę aż owoce zmiękną, odstawiam do przestudzenia. Na filet z indyka wykładam owoce, na nie orzechy które zmiażdżyłam wcześniej wałkiem i zwijam roladę od krótszego boku. Związuję mocno nitką. Roladę obsmażam z każdej strony na oleju i podlewam od czasu do czasu wodą. Roladę smażę około godzinę na wolnym ogniu w brytfannie. Można ją też zapiec w piekarniku.