Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z indyka ze śliwką i orzechami

Rolada z indyka ze śliwką i orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1452

Dodano:

Odsłon: 8782

Roladą którą szybko zrobimy i będziemy cieszyć się nią na świątecznym stole. Z dodatkiem śliwek, jabłek suszonych które sama ususzyłam. Do tego orzechy i mamy fajne świąteczne mięso.

Składniki

  • 60 dkg filetu z indyka
  • 1 garść suszonych jabłek
  • 20 dkg suszonych śliwek
  • 1/3 szklanki orzechów włoskich tartych
  • sól, pieprz
  • przyprawa do indyka
  • 1/2 szklanki wina czerwonego
  • olej
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rolada z indyka ze śliwką i orzechami

Przygotowanie


  1. Filet z indyka nacinam na jeden duży płat i delikatnie rozbijam. Solę, pieprzę, posypuję przyprawą do indyka i odstawiam na godzinę do lodówki.Śliwki suszone i jabłka przekładam do rondelka zalewam winem i gotuję chwilę aż owoce zmiękną, odstawiam do przestudzenia. Na filet z indyka wykładam owoce, na nie orzechy które zmiażdżyłam wcześniej wałkiem i zwijam roladę od krótszego boku. Związuję mocno nitką. Roladę obsmażam z każdej strony na oleju i podlewam od czasu do czasu wodą. Roladę smażę około godzinę na wolnym ogniu w brytfannie. Można ją też zapiec w piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 grudnia 2017 Ulala, kolejny świetny przepis :)
Pyszne połączenie owoców z indykiem, SUPER :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń