Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na rodzinne spotkanie.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6037
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 298
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6037
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 298
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć i rozciąć wzdłuż rozkładając mięso. Lekko rozbić. Mięso oprószyć solą, pieprzem, majerankiem i cynamonem. Śliwki pokroić w kostkę i wyłożyć na mięso. Posypać płatkami migdałowymi. Zrolować mięso i spiąć wykałaczkami. Lekko posmarować olejem. Roladę przełożyć do wysmarowanego olejem, żaroodpornego naczynia. Posypać migdałami i śliwkami. Przykryć folią aluminiową. Pieczenie 170 stopni - 60 min. Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię. Po wystudzeniu, mięso pokroić w plastry. Smacznego.