Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na rodzinne spotkanie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4497
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 27
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 59
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4497
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 27
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 59
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć i rozciąć wzdłuż rozkładając mięso. Lekko rozbić. Mięso oprószyć solą, pieprzem, majerankiem i cynamonem. Śliwki pokroić w kostkę i wyłożyć na mięso. Posypać płatkami migdałowymi. Zrolować mięso i spiąć wykałaczkami. Lekko posmarować olejem. Roladę przełożyć do wysmarowanego olejem, żaroodpornego naczynia. Posypać migdałami i śliwkami. Przykryć folią aluminiową. Pieczenie 170 stopni - 60 min. Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię. Po wystudzeniu, mięso pokroić w plastry. Smacznego.