Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na rodzinne spotkanie.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21529
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21529
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć i rozciąć wzdłuż rozkładając mięso. Lekko rozbić. Mięso oprószyć solą, pieprzem, majerankiem i cynamonem. Śliwki pokroić w kostkę i wyłożyć na mięso. Posypać płatkami migdałowymi. Zrolować mięso i spiąć wykałaczkami. Lekko posmarować olejem. Roladę przełożyć do wysmarowanego olejem, żaroodpornego naczynia. Posypać migdałami i śliwkami. Przykryć folią aluminiową. Pieczenie 170 stopni - 60 min. Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię. Po wystudzeniu, mięso pokroić w plastry. Smacznego.