Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję Wam roladę z indyka z nadzieniem ze szpinaku. Rolada jest pyszna zarówno na ciepło do drugiego dania, jak również na zimno jako smakowita przekąska nadająca się również do kanapek.
deska, tłuczek, nóż, sito, patelnia, tarka,
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2676
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 500
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 170
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 441
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 190
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2676
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 500
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 170
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 441
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 190
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 126
Składniki
Filet indyczy opłukać, osuszyć a następnie ponacinać i rozbić na duży płat, oprószyć solą i pieprzem. Szpinak oczyścić z brzydkich liści, dokładnie opłukać kilka razy, odsączyć na sicie i pokroić. Cebulę i czosnek obrać drobno pokroić a następnie podsmażyć na maśle klarownym. Do podsmażonej cebuli dodać oczyszczony szpinak i podsmażać na małym ogniu aż szpinak będzie prawie miękki. Doprawić solą morską, świeżo mielonym pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Pod koniec smażenia dodać starty na tarce żółty ser, przemieszać i zdjąć z ognia. Szpinak rozłożyć na przygotowanym wcześniej płacie i zwinąć w roladę. Następnie roladę panierować w mące, jajku a na końcu w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z każdej strony. Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką lub buraczkami.
Rolada przed pokrojeniem.