Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z indyczego fileta, faszerowana szpinakiem i serem.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3253
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 186
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 99
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3253
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 186
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 99
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Filet z indyka nacinamy tak żeby powstał jeden duży płat mięsa. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Szpinak rozmrażamy, odciskamy z wody i smażymy na maśle. Dodajemy drobno pokrojony i roztarty czosnek, cebulę, doprawiamy pieprzem, oregano i solą. Szpinak smażymy tak żeby jak najwięcej odparowało wody. Usmażony układamy na rozłożonym filecie. Robimy margines z każdej strony fileta taki około 1 cm. Układamy pokrojony w kawałki ser. Całość zwijamy w roladę. Posypujemy przyprawami po wierzchu rolady.
Zwiniętą roladę wkładamy do brytfanki, dodajemy troszkę masła klarownego i pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu rolada niech troszkę przestygnie w piekarniku. Smacznego!!!