Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z indyczego fileta, faszerowana szpinakiem i serem.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2716
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 106
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 94
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2716
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 106
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 94
Składniki
Filet z indyka nacinamy tak żeby powstał jeden duży płat mięsa. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Szpinak rozmrażamy, odciskamy z wody i smażymy na maśle. Dodajemy drobno pokrojony i roztarty czosnek, cebulę, doprawiamy pieprzem, oregano i solą. Szpinak smażymy tak żeby jak najwięcej odparowało wody. Usmażony układamy na rozłożonym filecie. Robimy margines z każdej strony fileta taki około 1 cm. Układamy pokrojony w kawałki ser. Całość zwijamy w roladę. Posypujemy przyprawami po wierzchu rolady.
Zwiniętą roladę wkładamy do brytfanki, dodajemy troszkę masła klarownego i pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu rolada niech troszkę przestygnie w piekarniku. Smacznego!!!