Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z indyka ze szpinakiem i serem.

Rolada z indyka ze szpinakiem i serem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1469 Ocena: 19283

Dodano:

Odsłon: 4216

Rolada z indyczego fileta, faszerowana szpinakiem i serem.

Składniki

  • filet z indyka 1 kg
  • FARSZ:
  • szpinak mrożony 50 dag
  • czosnek 2-3 ząbki
  • cebula 1 szt.
  • ser mozzarella większe kule 25 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • oregano do smaku
  • przyprawa do kurczaka do smaku
  • masło klarowane
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet z indyka nacinamy tak żeby powstał jeden duży płat mięsa. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Szpinak rozmrażamy, odciskamy z wody i smażymy na maśle. Dodajemy drobno pokrojony i roztarty czosnek, cebulę, doprawiamy pieprzem, oregano i solą. Szpinak smażymy tak żeby jak najwięcej odparowało wody. Usmażony układamy na rozłożonym filecie. Robimy margines z każdej strony fileta taki około 1 cm. Układamy pokrojony w kawałki ser. Całość zwijamy w roladę. Posypujemy przyprawami po wierzchu rolady.

  2. Zwiniętą roladę wkładamy do brytfanki, dodajemy troszkę masła klarownego i pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu rolada niech troszkę przestygnie w piekarniku.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń