Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z kurczaka z ogórkiem

Rolada z kurczaka z ogórkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 10662

Dodano:

Odsłon: 709

Tak niewiele nam potrzeba żeby powstało nam pyszne danie obiadowe, mało pracy, mało składników. Filety z kurczaka przekładane z ogórkiem, marchewkami i serem mozzarellą, która sprawia, że danie jest soczyste i nie rozpada się.

Składniki

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
  • 870 g ogórków konserwowych
  • 250 g mozzarelli
  • ½ opakowania mini marchewek
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka
  • Sól
  • 3 plasterki żółtego sera
  • 2 łyżki ketchupu
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rolada z kurczaka z ogórkiem

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy delikatnie, doprawiamy solą oraz przyprawą. Układamy w podłużnej formie tak żeby przykryć dno oraz boki, pozostawiając brzegi mięsa do przykrycia góry.

  2. 2. Na mięsie układamy całe ogórki, nie kroimy ich.

  3. 3. Przykrywamy kawałkami pozostałymi mięsa i układamy na mięsie plasterki sera mozzarelli.

  4. 4. Następnie układamy marchewki i zawijamy brzegi mięsa do góry, żeby przykryć wierzch rolady.
    5. Pieczemy w piekarniku 30 minut w 180°C.

  5. 6. Pięć minut przed końcem pieczenia, wyjmujemy roladę przykrywamy wierzch plasterkami żółtego sera i polewamy ketchupem. Ponownie uwieszamy w piekarniku i chwilkę pieczemy.

  6. 7. Rolada gotowa, podajemy na ciepło lub można obłożyć kanapki.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń