Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Wam się tradycyjne kotlety drobiowe? Przygotujcie roladki z aromatycznym farszem z liści szpinaku i sera feta. Podane z opiekanymi ziemniaczkami i lekką sałatką smakują rewelacyjne. Ich przygotowanie jest bardzo proste i nie wymaga długiego stania w kuchni.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 19
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7186
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154881
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1054
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 492
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 19
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7186
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154881
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1054
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 492
Składniki
Na patelni roztapiamy łyżeczkę oleju lub masła klarowanego. Czosnek obieramy, drobno szatkujemy i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Dorzucamy na patelnię świeże liście szpinaku. Krótko dusimy pod przykryciem. Następnie dorzucamy pokrojoną w kostkę fetę. Składniki mieszamy.
Kurczaka oczyszczamy z błonek. Dzielimy na kotlety. Rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy z dwóch stron solą i pieprzem.
Nakładamy 1-2 łyżki farszu. Roladki zwijamy, panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem feta smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem, z każdej strony na złoty kolor.