Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie z kurczakiem, zawijanym w boczku w sosie stworzonym jako dodatek do grilla, czyni że potrawa jest aromatyczna i soczysta a zapach podczas pieczenia unosi się po całym domu, co kusi żeby skosztować. Potrawa wygląda dekoracyjnie dlatego można ją również wykorzystać na różne uroczystości.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 315
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 736
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 315
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 736
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki 2. Do miski wsypujemy przyprawy: czosnek, paprykę wędzoną, pieprz, sól, dokładnie mieszamy. 3. Mięso łączymy z przyprawami.
4. W formie do pieczenia układamy boczek, tak żeby paski zwisały z formy.
5. Na boczek układamy połowę mięsa.
6. Smarujemy sosem barbecue.
7. Następnie układamy 2 plastry sera.
8. Paprykę żółtą kroimy drobno i układamy na serze.
9. Powtarzamy czynność , układamy mięso.
10. Smarujemy sosem.
11. Układamy ser.
12. Paprykę czerwoną kroimy drobno i układamy na serze.
13. Zawijamy wystające paski boczku.
14. Przykrywamy folią aluminiową do pieczenia.
15. Zapiekamy 1 godzinę w 180˚C 16. Po godzinie odkrywamy folię i ponownie zapiekamy 30 minut w 180˚C. 17. Po tym czasie wyjmujemy roladę z formy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy sosem i jeszcze zapiekamy 15 minut w 180˚C
18. Rolada gotowa. 19. Smacznego.