Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie z kurczakiem, zawijanym w boczku w sosie stworzonym jako dodatek do grilla, czyni że potrawa jest aromatyczna i soczysta a zapach podczas pieczenia unosi się po całym domu, co kusi żeby skosztować. Potrawa wygląda dekoracyjnie dlatego można ją również wykorzystać na różne uroczystości.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15693
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4725
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 393
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15693
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4725
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 393
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki 2. Do miski wsypujemy przyprawy: czosnek, paprykę wędzoną, pieprz, sól, dokładnie mieszamy. 3. Mięso łączymy z przyprawami.
4. W formie do pieczenia układamy boczek, tak żeby paski zwisały z formy.
5. Na boczek układamy połowę mięsa.
6. Smarujemy sosem barbecue.
7. Następnie układamy 2 plastry sera.
8. Paprykę żółtą kroimy drobno i układamy na serze.
9. Powtarzamy czynność , układamy mięso.
10. Smarujemy sosem.
11. Układamy ser.
12. Paprykę czerwoną kroimy drobno i układamy na serze.
13. Zawijamy wystające paski boczku.
14. Przykrywamy folią aluminiową do pieczenia.
15. Zapiekamy 1 godzinę w 180˚C 16. Po godzinie odkrywamy folię i ponownie zapiekamy 30 minut w 180˚C. 17. Po tym czasie wyjmujemy roladę z formy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy sosem i jeszcze zapiekamy 15 minut w 180˚C
18. Rolada gotowa. 19. Smacznego.