Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie które posmakuje całej rodzinie, wprost na piątkowy obiad lub kolację.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3762
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2122
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5572
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5585
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3762
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2122
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5572
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5585
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować. Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju , wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut, wystudzić. Szpinak rozmrozić, na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić szpinak, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut.
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać szpinak, mąkę , wbić jajko, zagnieść ciasto. Przygotować kawałek folii aluminiowej , ułożyć na niej rozwałkowane ciasto, na cieście pieczarki, z jednego boku ser i paski papryki.
Zwinąć w roladę, folia służy po to aby łatwiej zwinąć.
Roladę umieścić w naczyniu żaroodpornym lub blaszce. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 20 minut. Pokroić na porcje. Podawać z ulubionym przez rodzinę sosem.