Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie które posmakuje całej rodzinie, wprost na piątkowy obiad lub kolację.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 924
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2793
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3362
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 924
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2793
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3362
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować. Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju , wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut, wystudzić. Szpinak rozmrozić, na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić szpinak, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut.
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać szpinak, mąkę , wbić jajko, zagnieść ciasto. Przygotować kawałek folii aluminiowej , ułożyć na niej rozwałkowane ciasto, na cieście pieczarki, z jednego boku ser i paski papryki.
Zwinąć w roladę, folia służy po to aby łatwiej zwinąć.
Roladę umieścić w naczyniu żaroodpornym lub blaszce. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 20 minut. Pokroić na porcje. Podawać z ulubionym przez rodzinę sosem.