Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladka szpinakowa z łososiem
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8471
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6871
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4695
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327297
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8471
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6871
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4695
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327297
Składniki
Rozmrozić szpinak. Oddziel białka od żółtek. Połącz szpinak i żółtka za pomocą blendera zanurzeniowego. Ubij białka, aż uzyskasz twardą pianę. Białka i żółtka wymieszać ze szpinakiem. Dodaj mąkę, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia, sól i wymieszaj. Powinieneś uzyskać jednorodną masę bez grudek i kawałków. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia, posmaruj papier olejem roślinnym. Ciasto wyłożyć na papier, równomiernie rozprowadzić łopatką tak, aby powstał prostokąt (o wymiarach około 25x36 cm). Piec biszkopt przez 10-11 minut. Schłodzone biszkopty posmaruj równą warstwą twarogu. Rozłóż kawałki ryby. Delikatnie zwiń biszkopt w ciasną rolkę. Zawiń w folię lub włóż do torby i wstaw do lodówki na 2 godziny.