Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladka szpinakowa z łososiem
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 331
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104591
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 354
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9105
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 331
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104591
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 354
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9105
Składniki
Rozmrozić szpinak. Oddziel białka od żółtek. Połącz szpinak i żółtka za pomocą blendera zanurzeniowego. Ubij białka, aż uzyskasz twardą pianę. Białka i żółtka wymieszać ze szpinakiem. Dodaj mąkę, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia, sól i wymieszaj. Powinieneś uzyskać jednorodną masę bez grudek i kawałków. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia, posmaruj papier olejem roślinnym. Ciasto wyłożyć na papier, równomiernie rozprowadzić łopatką tak, aby powstał prostokąt (o wymiarach około 25x36 cm). Piec biszkopt przez 10-11 minut. Schłodzone biszkopty posmaruj równą warstwą twarogu. Rozłóż kawałki ryby. Delikatnie zwiń biszkopt w ciasną rolkę. Zawiń w folię lub włóż do torby i wstaw do lodówki na 2 godziny.