Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladka szpinakowa z łososiem
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5618
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1102
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12210
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1528
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5618
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1102
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12210
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1528
Składniki
Rozmrozić szpinak. Oddziel białka od żółtek. Połącz szpinak i żółtka za pomocą blendera zanurzeniowego. Ubij białka, aż uzyskasz twardą pianę. Białka i żółtka wymieszać ze szpinakiem. Dodaj mąkę, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia, sól i wymieszaj. Powinieneś uzyskać jednorodną masę bez grudek i kawałków. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia, posmaruj papier olejem roślinnym. Ciasto wyłożyć na papier, równomiernie rozprowadzić łopatką tak, aby powstał prostokąt (o wymiarach około 25x36 cm). Piec biszkopt przez 10-11 minut. Schłodzone biszkopty posmaruj równą warstwą twarogu. Rozłóż kawałki ryby. Delikatnie zwiń biszkopt w ciasną rolkę. Zawiń w folię lub włóż do torby i wstaw do lodówki na 2 godziny.