Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladka szpinakowa z łososiem
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3005
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3005
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Rozmrozić szpinak. Oddziel białka od żółtek. Połącz szpinak i żółtka za pomocą blendera zanurzeniowego. Ubij białka, aż uzyskasz twardą pianę. Białka i żółtka wymieszać ze szpinakiem. Dodaj mąkę, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia, sól i wymieszaj. Powinieneś uzyskać jednorodną masę bez grudek i kawałków. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia, posmaruj papier olejem roślinnym. Ciasto wyłożyć na papier, równomiernie rozprowadzić łopatką tak, aby powstał prostokąt (o wymiarach około 25x36 cm). Piec biszkopt przez 10-11 minut. Schłodzone biszkopty posmaruj równą warstwą twarogu. Rozłóż kawałki ryby. Delikatnie zwiń biszkopt w ciasną rolkę. Zawiń w folię lub włóż do torby i wstaw do lodówki na 2 godziny.