Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-07-2014
Roladki z kurczaka, z suszonymi pomidorami i szpinakiem, w sosie z musztardy francuskiej , śmietanki i masła
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Szpinak myjemy, pomidory kroimy w paski. Drobno posiekany czosnek wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy szpinak się skurczy, dodajemy pomidory i jeszcze chwilę smażymy. Fileta kroimy w cienkie paski, i ubijamy. Płaty przyprawiamy solą i pieprzem. Na fileta nakładamy farsz z pomidorów i szpinaku, zawijamy formując roladkę. Owijamy folią aluminiową. Czynność powtarzamy. Roladki wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy ok 20 minut. Śmietanę wlewamy na głęboką patelnię, podgrzewamy. Gdy trochę się zredukuje, dodajemy musztardę i masło. Doprawiamy solą i pieprzem. Roladki kroimy na kawałki, podajemy polane sosem. Smacznego!