Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne roladki na świąteczny obiad.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1155
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1155
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Przygotowanie syropu trzcinowego: Cukier rozpuścić w rondelku, dodać ½ łyżeczki masła, chwilę podgrzać i polać przygotowane roladki. Przygotowanie: Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i rozbić tłuczkiem. Następnie położyć plasterek szynki i dowolną ilość suszonych śliwek, skropić przyprawą maggi. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, położyć roladki, lekko podlać wodą, nakryć folią aluminiową . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 50 minut. Pod koniec pieczenia, zdjąć folię i zrumienić roladki. Po upieczeniu polać przygotowanym syropem.