Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne roladki na świąteczny obiad.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 26
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 26
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Przygotowanie syropu trzcinowego: Cukier rozpuścić w rondelku, dodać ½ łyżeczki masła, chwilę podgrzać i polać przygotowane roladki. Przygotowanie: Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i rozbić tłuczkiem. Następnie położyć plasterek szynki i dowolną ilość suszonych śliwek, skropić przyprawą maggi. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, położyć roladki, lekko podlać wodą, nakryć folią aluminiową . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 50 minut. Pod koniec pieczenia, zdjąć folię i zrumienić roladki. Po upieczeniu polać przygotowanym syropem.