Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wykwintnej restauracji, w rzeczywistości ich przygotowanie jest proste i szybkie. Niezależnie od tego, czy zaserwujesz potrawę na rodzinny obiad czy dla specjalnych gości, wszyscy degustujący będą zachwyceni. Roladki czosnkowe podawaj na ciepło z gotowanymi ziemniakami i duszoną marchewką.
Ziemniaki pieczone w talarkach to świetna przekąska dla każdego, nie tylko dl...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1497
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 146
Ziemniaki pieczone w talarkach to świetna przekąska dla każdego, nie tylko dl...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1497
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 146
Składniki
Mięso drobiowe umyj i osusz. Każdą pierś rozetnij na połowy i rozłóż, po czym lekko ubij tłuczkiem do mięsa, ubijając przez papier lub folię spożywczą. Natrzyj mięso z dwóch stron solą i pieprzem. W misce wymieszaj przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, bułkę tartą oraz 2 łyżki oleju, aby osiągnąć konsystencję pasty. Powstałą marynatą posmaruj każdą pierś z jednej strony, aby równomiernie rozłożyć farsz na wszystkie fragmenty mięsa. Każdą pierś zwiń ciasno w roladkę i zepnij wykałaczką.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i obsmaż roladki ze wszystkich stron, aby stały się rumiane, po czym odłóż na bok. Zmiksuj 2-3 suszone pomidory z 2 łyżkami oleju i posmaruj roladki powstałą mieszanką. Roladki przełóż do rękawa do pieczenia, zamknij klips i przełóż do naczynia do zapiekania. Włóż do pieca nagrzanego do 180°C na ok. 20-30 minut. Upieczone roladki odstaw na 5 minut, po czym wyjmij z rękawa i podawaj z ulubionymi dodatkami jako danie obiadowe. Ostudzone roladki możesz serwować także jako domowa wędlina.