Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,wyjątkowe roladki drobiowe faszerowane bakłażanem i suszonymi grzybami. Cudownie się prezentują na Świątecznym stole lub na inne wyjątkowe okazje. Połączenie bakłażana z grzybami jest wyjątkowe w smaku. Zapraszam do obejrzenia filmu na You Tube
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 239
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 239
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
Grzyby namoczyć w 300 ml wody co najmniej na całą noc.
Następnego dnia grzyby ugotować w tej samej wodzie. Gotujemy 25 minut. Odcedzamy. Wody nie wylewamy po grzybach będzie nam potrzebna później. Ostudzone grzyby kroimy w drobną kostkę. Bakłażana kroimy też w drobna kostkę. Bakłażana nie obieramy ze skórki. Pora kroimy tez w kostkę . Na patelnie wlewamy nasz olej i na rozgrzany olej wrzucamy pokrojone składniki, lekko solimy i pieprzymy. Smażymy kilka minut . Do usmażonego farszu dodajemy pokrojoną pietruszkę.
Piersi z kurczaka oczyścić z błonek , umyć i osuszyć w ręcznik kuchenny. Piersi z kurczaka rozkroić na pół tak aby powstały cienkie filety. Lekko rozbić , oprószyć solą. Na każdy filet położyć farsz ,zwinąć w rulonik ,spiąć wykałaczką. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni funkcja góra. Gotowe roladki zalać 1 szklanką wywaru z grzybów. Naczynie przykryć. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na środkową półkę, dusimy pod przykryciem funkcja góra ,30 minut. Dusimy w temperaturze 190 stopni.
Gotowe roladki drobiowe podajemy z ugotowanymi ziemniakami oraz ulubiona surówką. Zapraszam do obejrzenia filmu. Wesołych Świąt! Smacznego!