Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z kurczaka z boczkiem i cebulą na delikatnej kaszy bulgur w sosie chrzanowym
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12303
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13105
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5315
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12303
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13105
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5315
Składniki
Zaczynamy od ugotowania kaszy bulgur, aby była już gotowa przed zrobieniem sosu. Piersi dzielimy na filety i lekko rozbijamy. Smarujemy musztardą, kładziemy po kawałku boczku i cebuli.
Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Smażymy na oleju z każdej strony. Na patelnię dodajemy pokrojoną w plastry marchew i podsmażamy chwilkę. Zalewamy szklanką wody, dodajemy liście, kulki, przyprawy, jogurt i chrzan i gotujemy ok 15 minut co jakiś czas mieszając. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy. Pod koniec gotowania zagęszczamy mąką rozprowadzoną w pół szklanki wody.
Na końcu dodajemy ugotowaną kaszę. Gotujemy chwilę i odstawiamy pod przykryciem na 10 minut.
Kasza wsiąknie sos - będzie miękka, kremowa i pachnąca chrzanem. Przed podaniem wyciągamy wykałaczki :)