Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przebywając kilka dni temu w województwie świętokrzyskim, miałam okazję spróbować regionalnych, wędzonych śliwek szydłowieckich. Są duże, miękkie, bardzo smaczne . Charakteryzują się ciemnofioletowym połyskiem. Postanowiłam wykorzystać je w swojej kuchni. Polecam.
Polecam.
Odsłon: 379
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1570
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 565
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1937
Polecam.
Odsłon: 379
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1570
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 565
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1937
Składniki
Filety przekroić na pół i z każdej części zrobić dwa cienkie kotlety. Rozbić cienko przez grubą folię. Oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę do lodówki. Na każdym płacie mięsa ułożyć po plasterku boczku i po dwie śliwki (śliwek nie trzeba wcześniej moczyć bo są miękkie i duże). Zwinąć w ciasne roladki, spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, jajku i bułce tartej zmieszanej z płatkami kukurydzianymi. Zrumienić na oleju z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać dużą łyżkę masła, podlać bulionem, winem, dodać sos sojowy i dusić pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 170 stopni. Podałam z ziemniakami i sałatką z czerwonej kapusty z dodatkiem jabłka, cebuli i łyżką majonezu. Majonez można zastąpić dobrym olejem.