Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki drobiowe z brzoskwinią

Roladki drobiowe z brzoskwinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 3947

Dodano:

Odsłon: 1198

Moja rodzina lubi połączenia mięs z owocami. To jedna z moich propozycji:

Składniki

  • 2 podwójne filety drobiowe
  • 3-4 połówki brzoskwiń z syropu
  • sól, pieprz, przyprawa podlaska do drobiu
  • 1/2 szklanki cydru
  • 1/2 szklanki mąki + 1/2 szklanki tartej bułki do panierki
  • 2 duże jajka do panierki
  • olej lub smalec do smażenia
  • Dodatkowo:
  • małe wykałaczki do spinania roladek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki drobiowe z brzoskwinią

Przygotowanie

  1. Filety drobiowe tniemy na 3 cm płaty.
    Lekko rozbijamy przez folię by nie rozerwać delikatnych włókien.
    Oprószamy przyprawami i odstawiamy na godzinę do lodówki by przeszły aromatem przypraw.
    Po tym czasie na każdym płacie mięsa układamy cząstkę brzoskwini.
    Zwijamy ciasno w rulon i spinamy wykałaczkami .Mąkę mieszamy z tartą bułką. Jajka dokładnie mieszamy widelcem. Panierujemy i rumienimy z obu stron na rumiano.
    Przekładamy do naczynia żaroodpornego , dolewamy tłuszcz z patelni oraz cydr i dusimy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez pół godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń