Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina lubi połączenia mięs z owocami. To jedna z moich propozycji:
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 231
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1331
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25159
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 231
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1331
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25159
Składniki
Filety drobiowe tniemy na 3 cm płaty. Lekko rozbijamy przez folię by nie rozerwać delikatnych włókien. Oprószamy przyprawami i odstawiamy na godzinę do lodówki by przeszły aromatem przypraw. Po tym czasie na każdym płacie mięsa układamy cząstkę brzoskwini. Zwijamy ciasno w rulon i spinamy wykałaczkami .Mąkę mieszamy z tartą bułką. Jajka dokładnie mieszamy widelcem. Panierujemy i rumienimy z obu stron na rumiano. Przekładamy do naczynia żaroodpornego , dolewamy tłuszcz z patelni oraz cydr i dusimy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez pół godziny.