Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina lubi połączenia mięs z owocami. To jedna z moich propozycji:
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1718
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1512
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1483
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1758
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1718
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1512
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1483
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1758
Składniki
Filety drobiowe tniemy na 3 cm płaty. Lekko rozbijamy przez folię by nie rozerwać delikatnych włókien. Oprószamy przyprawami i odstawiamy na godzinę do lodówki by przeszły aromatem przypraw. Po tym czasie na każdym płacie mięsa układamy cząstkę brzoskwini. Zwijamy ciasno w rulon i spinamy wykałaczkami .Mąkę mieszamy z tartą bułką. Jajka dokładnie mieszamy widelcem. Panierujemy i rumienimy z obu stron na rumiano. Przekładamy do naczynia żaroodpornego , dolewamy tłuszcz z patelni oraz cydr i dusimy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez pół godziny.