Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty wielkanocny obiad! Aromatyczne roladki drobiowe z farszem jajeczno-chrzanowym.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 445
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1538
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8951
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 445
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1538
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8951
Składniki
Do miseczki dodajemy płaską łyżeczkę soli, płaską łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę papryki mielonej i łyżeczkę czosnku. Mieszamy.
Przygotowujemy farsz. Jajka rozgniatamy widelcem. Dodajemy chrzan i prażoną cebulkę. Mieszamy.
Rozbite filety z piersi kurczaka nacieramy przygotowaną mieszanką przypraw z obu stron. Następnie wykładamy porcję farszu i zawijamy w roladkę.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem. Układamy przygotowane roladki. Pieczemy pod przykryciem przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!