Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty wielkanocny obiad! Aromatyczne roladki drobiowe z farszem jajeczno-chrzanowym.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 225
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 712
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1416
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 225
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 712
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1416
Składniki
Do miseczki dodajemy płaską łyżeczkę soli, płaską łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę papryki mielonej i łyżeczkę czosnku. Mieszamy.
Przygotowujemy farsz. Jajka rozgniatamy widelcem. Dodajemy chrzan i prażoną cebulkę. Mieszamy.
Rozbite filety z piersi kurczaka nacieramy przygotowaną mieszanką przypraw z obu stron. Następnie wykładamy porcję farszu i zawijamy w roladkę.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem. Układamy przygotowane roladki. Pieczemy pod przykryciem przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!