Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty wielkanocny obiad! Aromatyczne roladki drobiowe z farszem jajeczno-chrzanowym.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13276
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2599
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3747
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4770
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13276
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2599
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3747
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4770
Składniki
Do miseczki dodajemy płaską łyżeczkę soli, płaską łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę papryki mielonej i łyżeczkę czosnku. Mieszamy.
Przygotowujemy farsz. Jajka rozgniatamy widelcem. Dodajemy chrzan i prażoną cebulkę. Mieszamy.
Rozbite filety z piersi kurczaka nacieramy przygotowaną mieszanką przypraw z obu stron. Następnie wykładamy porcję farszu i zawijamy w roladkę.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem. Układamy przygotowane roladki. Pieczemy pod przykryciem przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!