Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty wielkanocny obiad! Aromatyczne roladki drobiowe z farszem jajeczno-chrzanowym.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 830
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 830
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Składniki
Do miseczki dodajemy płaską łyżeczkę soli, płaską łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę papryki mielonej i łyżeczkę czosnku. Mieszamy.
Przygotowujemy farsz. Jajka rozgniatamy widelcem. Dodajemy chrzan i prażoną cebulkę. Mieszamy.
Rozbite filety z piersi kurczaka nacieramy przygotowaną mieszanką przypraw z obu stron. Następnie wykładamy porcję farszu i zawijamy w roladkę.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem. Układamy przygotowane roladki. Pieczemy pod przykryciem przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!