Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty wielkanocny obiad! Aromatyczne roladki drobiowe z farszem jajeczno-chrzanowym.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5398
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11846
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1357
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5398
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11846
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1357
Składniki
Do miseczki dodajemy płaską łyżeczkę soli, płaską łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę papryki mielonej i łyżeczkę czosnku. Mieszamy.
Przygotowujemy farsz. Jajka rozgniatamy widelcem. Dodajemy chrzan i prażoną cebulkę. Mieszamy.
Rozbite filety z piersi kurczaka nacieramy przygotowaną mieszanką przypraw z obu stron. Następnie wykładamy porcję farszu i zawijamy w roladkę.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem. Układamy przygotowane roladki. Pieczemy pod przykryciem przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!