Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na roladki drobiowe z masłem i czosnkiem niedźwiedzim. Pyszne, zdrowe, doskonałe w smaku i proste do przygotowania.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Filety lekko rozbijamy, nacieramy solą, curry, pieprzem cayenne i odrobiną oliwy. Najlepiej odstawić do lodówki na kilka godzin aby mięso przeszło przyprawami. Miękkie masło ucieramy ze szczyptą soli, dodajemy drobno pokrojony czosnek i dokładnie mieszamy. Na płacie mięsa kładziemy porcję masła i zwijamy najpierw boki, potem rolujemy roladki. Zawijamy ciasno w folię aluminiową. Pieczemy 30 - 40 min w temperaturze 180 °C (jeśli chcemy aby roladki były bardziej rumiane to ok. 10 min przed końcem pieczenia możemy odwinąć folię). Smacznego!