Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na roladki drobiowe z masłem i czosnkiem niedźwiedzim. Pyszne, zdrowe, doskonałe w smaku i proste do przygotowania.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5029
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5834
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18961
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7332
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30976
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5029
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5834
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18961
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7332
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30976
Składniki
Filety lekko rozbijamy, nacieramy solą, curry, pieprzem cayenne i odrobiną oliwy. Najlepiej odstawić do lodówki na kilka godzin aby mięso przeszło przyprawami. Miękkie masło ucieramy ze szczyptą soli, dodajemy drobno pokrojony czosnek i dokładnie mieszamy. Na płacie mięsa kładziemy porcję masła i zwijamy najpierw boki, potem rolujemy roladki. Zawijamy ciasno w folię aluminiową. Pieczemy 30 - 40 min w temperaturze 180 °C (jeśli chcemy aby roladki były bardziej rumiane to ok. 10 min przed końcem pieczenia możemy odwinąć folię). Smacznego!