Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki,które urozmaicą jadłospis w niejednym domu.
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 213
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1091
Polecam.
Odsłon: 1079
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 213
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1091
Polecam.
Odsłon: 1079
Składniki
Piersi z kurczaka należy umyć i rozbić w cienkie płaty.Każdy płat należy posolić i popieprzyć.
Brokuł należy włożyć do gotującej wody na 2 minuty.(woda z cukrem i solą)Następnie po 2 minutach szybko włożyć do lodowatej wody na chwilę. Później dokładnie odsączyć z wody.
Masło wymieszać dokładnie z 1 starym ząbkiem czosnku i posmarować nim każdy kawałek mięsa.
Następnie układamy na każdym płacie mięsa po 2 plasterki szynki,na nie 2 kawałki sera i na ser należy położyć 1 różyczkę brokuła przeciętą wzdłuż na pół.
Każdą roladkę dokładnie zwinąć.Ja zostawiam takie roladki na noc w lodówce ,uprzednio zawinięte w folie .Nie rozpadają się przy pieczeniu dzięki temu.
Piec w piekarniku ok 30-40 minut w temp. 200st.