Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki drobiowe z pieczarkami:

Roladki drobiowe z pieczarkami:

Autor:

Przepisów i artykułów: 591 Ocena: 5913

Dodano:

Odsłon: 14827

Szybkie i smaczne danie, zjadane z apetytem.

Składniki

  • 2 podwójne filety drobiowe
  • sól, pieprz, przyprawa podlaska do drobiu
  • olej do smażenia
  • 4 jajka
  • 1 szklanka drobno tartej bułki do panierki
  • Farsz:
  • 30 dag pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • 1 mała cebula
  • 3 łyżki startego, żółtego sera
  • sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Roladki drobiowe z pieczarkami:

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na cienkie płaty. Delikatnie rozbić przez folię by nie uszkodzić włókien.
    Oprószyć przyprawami i odstawić do lodówki na godzinę.

    Na rozgrzanym maśle podsmażyć drobno pokrojone pieczarki z cebulką. Doprawić. Odparować nadmiar płynu.Dodać starty, żółty ser . Przestudzić.
    Na każdym płacie mięsa położyć farsz, ciasno zwijać. Można spiąć wykałaczkami.
    Panierować w jajku i drobno zmielonej bułce. Smażyć na niezbyt silnym ogniu z obu stron.
    Podałam z ziemniakami I fasolką szparagową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 09 stycznia 2020 pyszności, tej przyprawy do kurczaka nie widziałam w moich stronach, ciekawe jaki ma skład i czy nadaje inny smak od tych, które na bieżąco używam Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń