Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie, zjadane z apetytem.
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 195
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 195
Składniki
Mięso pokroić na cienkie płaty. Delikatnie rozbić przez folię by nie uszkodzić włókien. Oprószyć przyprawami i odstawić do lodówki na godzinę. Na rozgrzanym maśle podsmażyć drobno pokrojone pieczarki z cebulką. Doprawić. Odparować nadmiar płynu.Dodać starty, żółty ser . Przestudzić. Na każdym płacie mięsa położyć farsz, ciasno zwijać. Można spiąć wykałaczkami. Panierować w jajku i drobno zmielonej bułce. Smażyć na niezbyt silnym ogniu z obu stron. Podałam z ziemniakami I fasolką szparagową.