Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso drobiowe to zawsze fajny pomysł na obiad. Tym razem roladki z moimi ulubionymi suszonymi pomidorami, szpinakiem, otulone szynką parmeńską.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7901
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1170
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7901
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1170
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
Składniki
Z podanych proporcji wyjdą 2 większe roladki. Rozmrożony szpinak poddusić na maśle, doprawić solą i pieprzem. Filet z kurczaka umyć, przekroić wzdłuż na 2 cieńsze płaty i delikatnie rozbić. Obsypać solą i pieprzem cytrynowym. Ułożyć na desce plastry szynki parmeńskiej, na to 2 filety tak aby delikatnie na siebie zachodziły ( ma powstać 1 większa roladka). Na to nałożyć połowę szpinaku oraz suszone pomidory. Zwinąć w roladę, spiąć 2-3 wykałaczkami żeby się mięso nie rozpadło. Posypać wiórkami startego sera (niedużo). To samo należy zrobić z drugim filetem.
Roladki włożyć do rękawa do pieczenia i piec około 45 minut w temp. 180st. Następnie przedziurawić rękaw, odsłonić mięso, aby się jeszcze lekko przypiekło (kilka minut). Pokroić na porcje. Podawać od razu, choć na zimno smakuje równie dobrze :)