Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z piersi kurczaka z szynką i serem. Mogą być daniem obiadowym lub pokrojone na drobniejsze części przekąską do piwa.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3792
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 724
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3792
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 724
Składniki
Piersi podzielić i wytłuc przez folię na bardzo cienkie arkusiki.
Na każdy arkusik położyć plaster szynki
a następnie plaster sera
plastry zwinąć w ruloniki
które panierujemy w bułce tartej, jajku i znowu w bułce tartej.
Roladki smażymy na gorącym tłuszczu przewracając kilkakrotnie aby nie były w środku surowe. Pod koniec smażenia dodajemy łyżeczkę masła i chwilkę jeszcze dusimy.