Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki drobiowe z szynka szwarcdzwaldzką i serem.

Roladki drobiowe z szynka szwarcdzwaldzką i serem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 988

Dodano:

Odsłon: 1434

Roladki z piersi kurczaka z szynką i serem. Mogą być daniem obiadowym lub pokrojone na drobniejsze części przekąską do piwa.

Składniki

  • Piersi z jednego kurczaka
  • Opakowanie szynki szwarcdzwaldzkiej
  • opakowanie sera żółtego w plastrach
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki drobiowe z szynka szwarcdzwaldzką i serem.

Przygotowanie

  1. Piersi podzielić i wytłuc przez folię na bardzo cienkie arkusiki.

  2. Na każdy arkusik położyć plaster szynki

  3. a następnie plaster sera

  4. plastry zwinąć w ruloniki

  5. które panierujemy w bułce tartej, jajku i znowu w bułce tartej.


  6. Roladki smażymy na gorącym tłuszczu przewracając kilkakrotnie aby nie były w środku surowe.
    Pod koniec smażenia dodajemy łyżeczkę masła i chwilkę jeszcze dusimy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń