Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki drobiowe ze szpinakiem

Roladki drobiowe ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2592

Dodano:

Odsłon: 2685

Połączenie szpinaku z piersią kurczaka komponuje się bardzo dobrze i smacznie. Dlatego warto, dla tych , którzy nie lubią szpinaku, przemycić go w takiej formie. Myślę, że zmienią zdanie i swoje gusta smakowe, co do tego zielonego i wartościowego warzywa. Polecam przepis niezbyt skomplikowany i warty wypróbowania.

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • opakowanie mrożonego szpinaku ( świeży w lecie polecany)
  • przyprawa do kurczaka lub sos sojowy
  • 1/2 opakowania sera fetta
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól , pieprz do smaku
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka płuczemy. Każdą polówkę należy przekroić na połowę i lekko rozbić. Przyprawić sosem sojowym lub przyprawą do kurczaka.

    Szpinak przygotować wg. przepisu na tej stronie:

    http://wkuchennymoknieewy.blogspot.com/2015/09/szpinak-z-serem-fetta-i-piersia-z.html

    Rozłożyć na płatach z piersi. Zwinąć w rulon i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

    Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 200 stopniach C ok.40 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń