Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki drobiowe ze szpinakiem

Roladki drobiowe ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3442

Dodano:

Odsłon: 1103

Nie tylko ładnie wyglądają ale świetnie smakują.

Składniki

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka,
  • 200 g szpinaku mrożonego,
  • jajko,
  • bułka tarta,
  • sól, pieprz,
  • olej do smażenia,
  • czosnek granulowany
  • wykałaczki
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety rozbić na cienkie kotlety. Z każdej strony oprószyć solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić na małym ogniu, doprawić solą, pieprzem, czosnkiem. Zostawić do przestygnięcia. Szpinak rozprowadzić na całym filecie, zwijać roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki obtoczyć w jajku, bułce i smażyć na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń