Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki Gyrosowe

Roladki Gyrosowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 1100 Ocena: 13697

Dodano:

Odsłon: 5778

Bardzo prosty, szybki sposób na roladki którymi, możemy zaskoczyć gości. Wyglądają obłędnie, a ich smak jest niesamowity i nietypowy. Polecam szczególnie dla miłośników kebabów- gyrosów.

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 40 g kukurydzy konserwowej
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 papryka czerwona
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka ketchupu pikantnego
  • 2 jajka całe
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
  • Pieprz
  • Sól
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Roladki Gyrosowe

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
    2. Paprykę myję, usuwam nasiona i drobno kroję. Ogórki kroję w kostkę a kukurydze odlewam z zalewy. Warzywa przekładam do miseczki, dodaję majonez oraz ketchup. Dokładnie mieszam. Gotowy farsz nakładam po łyżce na środku każdego kawałka mięsa.

  2. 3. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    4. Smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

  3. 5. Roladki gotowe.
    6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń