Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki królewskie sprawdzą się jako domowy obiad, a także danie na uroczystą kolację. Farsz ze szpinakiem doskonale pasuje do delikatnego mięsa drobiowego i słonego sera feta.
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste i szybkie do p...
Odsłon: 5256
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4032
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 1266
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 333
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste i szybkie do p...
Odsłon: 5256
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4032
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 1266
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 333
Składniki
Filety z kurczaka oczyść, a następnie pokrój wzdłuż i rozbij na cienkie płaty. Z każdej strony posól i popieprz.
Szpinak umyj pod bieżącą wodą, osusz. Czosnek obierz i posiekaj. Masło rozgrzej na patelni, podsmaż szpinak z czosnkiem. Zeszklij. Odstaw.
Fetę rozgnieć widelcem. Na środku każdego fileta z kurczaka wyłóż odrobinę sera i farszu ze szpinakiem. Zawiń mięso w roladkę, a następnie obłóż plastrem boczku.
Każdą roladkę podsmaż na patelni (może być ta sama, na której robił się szpinak) z każdej strony, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 25-30 minut w 190 stopniach Celsjusza.