Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki królewskie sprawdzą się jako domowy obiad, a także danie na uroczystą kolację. Farsz ze szpinakiem doskonale pasuje do delikatnego mięsa drobiowego i słonego sera feta.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3266
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154619
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 395
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3266
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154619
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 395
Składniki
Filety z kurczaka oczyść, a następnie pokrój wzdłuż i rozbij na cienkie płaty. Z każdej strony posól i popieprz.
Szpinak umyj pod bieżącą wodą, osusz. Czosnek obierz i posiekaj. Masło rozgrzej na patelni, podsmaż szpinak z czosnkiem. Zeszklij. Odstaw.
Fetę rozgnieć widelcem. Na środku każdego fileta z kurczaka wyłóż odrobinę sera i farszu ze szpinakiem. Zawiń mięso w roladkę, a następnie obłóż plastrem boczku.
Każdą roladkę podsmaż na patelni (może być ta sama, na której robił się szpinak) z każdej strony, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 25-30 minut w 190 stopniach Celsjusza.