Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki królewskie sprawdzą się jako domowy obiad, a także danie na uroczystą kolację. Farsz ze szpinakiem doskonale pasuje do delikatnego mięsa drobiowego i słonego sera feta.
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 207
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 441
Świąteczny klops.
Odsłon: 161
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 207
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 441
Świąteczny klops.
Odsłon: 161
Składniki
Filety z kurczaka oczyść, a następnie pokrój wzdłuż i rozbij na cienkie płaty. Z każdej strony posól i popieprz.
Szpinak umyj pod bieżącą wodą, osusz. Czosnek obierz i posiekaj. Masło rozgrzej na patelni, podsmaż szpinak z czosnkiem. Zeszklij. Odstaw.
Fetę rozgnieć widelcem. Na środku każdego fileta z kurczaka wyłóż odrobinę sera i farszu ze szpinakiem. Zawiń mięso w roladkę, a następnie obłóż plastrem boczku.
Każdą roladkę podsmaż na patelni (może być ta sama, na której robił się szpinak) z każdej strony, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 25-30 minut w 190 stopniach Celsjusza.