Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite mięsne roladki,które podaję na obiad np. z puree ziemniaczanym
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 33
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 19
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208953
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 33
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 19
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208953
Składniki
1. Kotlety umyć,osuszyć i cienko rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. 2. Warzywa oczyścić.Cebulę posiekać zeszklić na maśle. 3. Cukinię,marchewkę,pietruszkę i paprykę oczyścić,paprykę pokroić w małe kawałki a pozostałe warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do cebuli i lekko poddusić. Doprawić do smaku przyprawami. 4. Na plastry schabu położyć po plasterku sera i po porcji farszu, zwijać w roladki i spiąć wykałaczką.Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim roladki przez ok. 5 minut z wszystkich stron. 5. Przełożyć do garnka,podlać bulionem,dodać pozostały farsz. Dusić na niewielkim ogniu, aż roladki będą miękkie.