Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab po wiejsku nie musi oznaczać monotonii na talerzu. Odkryj nasz przepis na eleganckie roladki schabowe po wiejsku, które z powodzeniem mogłyby się pojawić na królewskim stole. Fasolka szparagowa i marchewka dają roladkom fantastyczny kontrast kolorów i smaków, natomiast plasterki boczku wprowadzają genialną chrupkość. Danie serwuj z ziemniaczanym puree lub pieczonymi ziemniakami i surówką z sezonowych warzyw dla większego bogactwa barw na talerzu.
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste i szybkie do p...
Odsłon: 5260
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4037
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 1337
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 335
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste i szybkie do p...
Odsłon: 5260
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4037
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 1337
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 335
Składniki
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, przesmaż obrany i drobno posiekany czosnek, po chwili dorzuć fasolkę szparagową i marchewkę. Smaż przez kilkanaście minut, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dopraw solą i czarnym pieprzem.
Schab umyj, osusz i pokrój na kotlety. Na talerzu ułóż plasterek boczku i ułóż na nich plasterek schabu. Na środku wieprzowiny połóż warzywa i ciasno zwiń roladkę. Aby roladki się nie rozpadły możesz je przebić wykałaczką lub związać nitką. Włóż roladki do rękawa do pieczenia, zamknij klipsem i połóż na blasze lub w naczyniu żaroodpornym.
Wstaw roladki do pieca nagrzanego do 200°C na 20 minut, po tym czasie rozetnij rękaw i piecz jeszcze 10 minut, aby boczek stał się bardziej chrupiący i rumiany. Gotową potrawę wyjmij z pieca, odstaw na 5 minut do lekkiego ostygnięcia i podawaj.