Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab po wiejsku nie musi oznaczać monotonii na talerzu. Odkryj nasz przepis na eleganckie roladki schabowe po wiejsku, które z powodzeniem mogłyby się pojawić na królewskim stole. Fasolka szparagowa i marchewka dają roladkom fantastyczny kontrast kolorów i smaków, natomiast plasterki boczku wprowadzają genialną chrupkość. Danie serwuj z ziemniaczanym puree lub pieczonymi ziemniakami i surówką z sezonowych warzyw dla większego bogactwa barw na talerzu.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 263
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4978
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4847
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 525
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 263
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4978
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4847
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 525
Składniki
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, przesmaż obrany i drobno posiekany czosnek, po chwili dorzuć fasolkę szparagową i marchewkę. Smaż przez kilkanaście minut, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dopraw solą i czarnym pieprzem.
Schab umyj, osusz i pokrój na kotlety. Na talerzu ułóż plasterek boczku i ułóż na nich plasterek schabu. Na środku wieprzowiny połóż warzywa i ciasno zwiń roladkę. Aby roladki się nie rozpadły możesz je przebić wykałaczką lub związać nitką. Włóż roladki do rękawa do pieczenia, zamknij klipsem i połóż na blasze lub w naczyniu żaroodpornym.
Wstaw roladki do pieca nagrzanego do 200°C na 20 minut, po tym czasie rozetnij rękaw i piecz jeszcze 10 minut, aby boczek stał się bardziej chrupiący i rumiany. Gotową potrawę wyjmij z pieca, odstaw na 5 minut do lekkiego ostygnięcia i podawaj.