Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki ze schabu z pysznym środkiem panierowane i smażone smakują rewelacyjnie. Roladki bardzo smaczne , a mięsko kruche i soczyste. Mogą być smacznym daniem na świątecznym stole.
nóż, tłuczek, patelnia , talerze do panierki,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11432
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1195
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10003
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1476
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11432
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1195
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10003
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1476
Składniki
Kawałek schabu pokroić na plastry następnie opłukać, osuszyć. Każdy plaster schabu rozbić tłuczkiem tak by nie porobić dziur. Posmarować z wierzchu musztardą, oprószyć solą i pieprzem , a także posiekaną zieloną pietruszką. Na każdym plastrze ułożyć plaster szynki, sera, kawałek cebuli oraz oczyszczoną pokrojoną paprykę czerwoną. Następnie plastry ciasno zwinąć w roladę. Każdą roladę panierować najpierw w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju kokosowym z każdej strony na złoty, rumiany kolor. Podawać do drugiego dania lub jako smaczną przekąskę.