Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna odmiana poczciwego schabowego :-)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1473
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5997
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18835
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1473
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5997
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18835
Składniki
Kotlety należy rozbić i przyprawić solą i pieprzem. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przesmażyć kilka minut na oleju. Dodać pokrojoną w małą kostkę cebulę smażyc ok. 5 min. Wkruszyć kostkę rosołową, wlać niewielką ilośc wody (ok. 1/3 szkl.), dodać pieprz i dusić kilka minut aż warzywa zmiękną. Dodać śmietanę, dokładnie wymieszać i dusić jeszcze kilka minut odparowując. Lekko przestudzić. Na każdy kawałek schabu położyć farsz marchewkowy,
zawinąć w roladki, można użyć wykałaczek aby zachowały swój kształt podczas smażenia. Roladki smażyć kilka minut z każdej strony, do zrumienienia
Następnie piec w piekarniku w temp. 180 stopni ok. 30 min. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)