Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe z farszem marchewkowym

Roladki schabowe z farszem marchewkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10323

Dodano:

Odsłon: 1791

smaczna odmiana poczciwego schabowego :-)

Składniki

  • schab 5 plastrów
  • sól, pieprz
  • marchew ok. 25 dag
  • cebula 1 średnia
  • śmietana 18% 2 czubate łyżki
  • 1/2 kostki rosołowej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kotlety należy rozbić i przyprawić solą i pieprzem.
    Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przesmażyć kilka minut na oleju. Dodać pokrojoną w małą kostkę cebulę smażyc ok. 5 min. Wkruszyć kostkę rosołową, wlać niewielką ilośc wody (ok. 1/3 szkl.), dodać pieprz i dusić kilka minut aż warzywa zmiękną. Dodać śmietanę, dokładnie wymieszać i dusić jeszcze kilka minut odparowując. Lekko przestudzić. Na każdy kawałek schabu położyć farsz marchewkowy,

  2. zawinąć w roladki, można użyć wykałaczek aby zachowały swój kształt podczas smażenia. Roladki smażyć kilka minut z każdej strony, do zrumienienia

  3. Następnie piec w piekarniku w temp. 180 stopni ok. 30 min. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń