Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna odmiana poczciwego schabowego :-)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104449
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2030
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5899
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104449
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2030
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5899
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Składniki
Kotlety należy rozbić i przyprawić solą i pieprzem. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przesmażyć kilka minut na oleju. Dodać pokrojoną w małą kostkę cebulę smażyc ok. 5 min. Wkruszyć kostkę rosołową, wlać niewielką ilośc wody (ok. 1/3 szkl.), dodać pieprz i dusić kilka minut aż warzywa zmiękną. Dodać śmietanę, dokładnie wymieszać i dusić jeszcze kilka minut odparowując. Lekko przestudzić. Na każdy kawałek schabu położyć farsz marchewkowy,
zawinąć w roladki, można użyć wykałaczek aby zachowały swój kształt podczas smażenia. Roladki smażyć kilka minut z każdej strony, do zrumienienia
Następnie piec w piekarniku w temp. 180 stopni ok. 30 min. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)