Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki ze schabu z farszem grzybowym bardzo lubiane przez moją rodzinkę i często bywające na moim stole jak jest sezon grzybowy. Szybkie i proste w wykonaniu.
tłuczek folia, deska, patelnia, nóż, naczynie
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326322
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12054
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16750
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5448
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326322
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12054
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16750
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5448
Składniki
Na głębszej patelni rozgrzać masło klarowne dodać obraną posiekaną cebulę. Smażyć do zeszklenia cebuli. Następnie dodać oczyszczone wymyte i drobno posiekane grzyby ( u mnie są grubiej pokrojone bo tak lubimy) i podsmażymy do odparowania płynu, doprawiamy solą i pieprzem. Plastry schabu myjemy i osuszamy a następnie przez folie rozbijamy na cienkie płaty uważając aby nie podziurawić mięsa. Płaty oprószyć solą, pieprzem. Następnie nałożyć na mięso farsz i zawinąć w roladę. Rolady panierujemy najpierw w rozbełtanym jajku, a potem w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubioną surówką i ziemniaczkami.