Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatne roladki wypełnione smakowitym farszem z koziego sera, świeżej bazylii i czosnku, otulone wytrawnymi kieszonkami naleśnikowymi.
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3887
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 114
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 448
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 140
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 62
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3887
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 114
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 448
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 140
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 62
Składniki
Schab dzielimy na porcje i rozbijamy je tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą, aby uniknąć ewentualnego rozerwania i rozpryskiwania się mięsa.
Każdą porcję oprószamy solą ziołową i grubo mielonym czarnym pieprzem
Następnie na schab układamy kawałki koziego sera, a na ser pół ząbka zmiażdżonego czosnku.
Ostatni składnik farszu to listki świeżej bazylii, które układamy na całej powierzchni schabu.
Tak przygotowany schab zawijamy ściśle w roladki, które owijamy sznurkiem spożywczym, aby uniknąć ewentualnego wypłynięcia farszu podczas smażenia.
Zawinięte roladki smażymy z obu stron na oliwie z oliwek do momentu lekkiego zarumienienia. Następnie zalewamy je odrobiną bulionu i dusimy pod przykryciem przez około 25 do 30 minut.
Podczas duszenia roladek, przygotowujemy wytrawne naleśniki: Przesianą mąkę, łączymy z delikatnie ciepłym mlekiem, oliwą z oliwek, jajkiem, mielonym kminkiem, białym pieprzem oraz solą morską za pomocą miksera. Ciasto naleśnikowe odstawiamy na 5 minut, a po tym czasie dolewamy wodę mineralną i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Naleśniki smażymy już bez dodatku tłuszczu na delikatnie złoty kolor.
Kiedy roladki odpowiednio się podduszą, przekładamy je na ręcznik papierowy, aby odcisnąć nadmiar bulionu, a następnie zawijamy je w naleśnik, który dzielimy na pół.
Roladki w kieszonkach naleśnikowych podajemy z sosem czosnkowym i surówką ze świeżych warzyw. Życzę smacznego! :)