Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konkretne mięsne danie, czyli soczysty schab nadziewany pieczarkami i oscypkiem. Z podanych proporcji wychodzi 10 roladek.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 125
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 125
Składniki
Schab umyć, pokroić w plastry o grubości 1.5 cm, następnie rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć pieprzem. Oscypek pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć, obrać, pokroić w półplasterki a cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć pieczarki z cebulą (czas smażenia 15 minut). Następnie farsz przyprawić do smaku solą, pieprzem i pozostawić do wystudzenia. Jajka wbić na talerz, roztrzepać widelcem, doprawić solą i pieprzem. Bułkę tartą wysypać na drugi talerz. Na każdy rozbity plaster schabu nakładać łyżkę farszu pieczarkowego i łyżeczkę sera pokrojonego w kostkę.
Zwijać roladki (tak jak na zdjęciu), panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, przy czym czynność tą trzeba powtórzyć ponieważ roladki koniecznie chcą się otwierać. Podwójna panierka powinna wyeliminować to zjawisko.
Roladki należy smażyć na rozgrzanym oleju, który powinien sięgać niemal do połowy wysokości mięsa. Smażymy na rumiano, mniej więcej po 4 minuty z każdej strony.
Smacznego.
Foto!