Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konkretne mięsne danie, czyli soczysty schab nadziewany pieczarkami i oscypkiem. Z podanych proporcji wychodzi 10 roladek.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2509
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1063
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1383
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2509
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1063
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1383
Składniki
Schab umyć, pokroić w plastry o grubości 1.5 cm, następnie rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć pieprzem. Oscypek pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć, obrać, pokroić w półplasterki a cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć pieczarki z cebulą (czas smażenia 15 minut). Następnie farsz przyprawić do smaku solą, pieprzem i pozostawić do wystudzenia. Jajka wbić na talerz, roztrzepać widelcem, doprawić solą i pieprzem. Bułkę tartą wysypać na drugi talerz. Na każdy rozbity plaster schabu nakładać łyżkę farszu pieczarkowego i łyżeczkę sera pokrojonego w kostkę.
Zwijać roladki (tak jak na zdjęciu), panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, przy czym czynność tą trzeba powtórzyć ponieważ roladki koniecznie chcą się otwierać. Podwójna panierka powinna wyeliminować to zjawisko.
Roladki należy smażyć na rozgrzanym oleju, który powinien sięgać niemal do połowy wysokości mięsa. Smażymy na rumiano, mniej więcej po 4 minuty z każdej strony.
Smacznego.
Foto!