Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki w sosie musztardowo- pieczarkowym

Roladki w sosie musztardowo- pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1100 Ocena: 13697

Dodano:

Odsłon: 12487

Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabowe. Kilka prostych składników i pyszne roladki lądują na twoim talerzu, Spróbuj i przekonaj się sam.

Składniki

  • 1kg schabu
  • 5 dag boczku wędzonego
  • 1 cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 4 łyżki musztardy sarepskiej
  • Mąka pszenna do panierki
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Składniki na sos: • • • • • • Sól • Pieprz
  • 1 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • Olej do smażenia
  • 2 łyżki musztardy
  • ½ szk. śmietany 12%
  • Sól
  • Pieprz
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Roladki w sosie musztardowo- pieczarkowym

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy wystające części, kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą i smarujemy cienko musztardą.

  2. 2.. Boczek oraz ogórki kroimy w słupki a cebulę obieramy, kroimy w piórka. Nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy w roladki.

  3. 3. Mięso obtaczamy w mące, następnie smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju

  4. 4. Roladki się smażą a my robimy sos, cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki grzyby. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    5. Pod koniec smażenia grzybów, sos zagęszczamy mąką pszenną ( jedna łyżka) rozrobioną z musztardą oraz śmietaną, hartując wlewamy do grzybów.
    6. Na koniec sos łączymy z usmażonymi roladkami.

  5. 7. Gotowe. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 sierpnia Wpraszam się na obiad ;) Pyszne jedzonko, lubię takie wyraziste smaki, mniami :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń