Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne,pyszne ,smaczne.Spróbuj a przekonasz się:)
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3769
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 938
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 229
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34215
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 561
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3769
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 938
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 229
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34215
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 561
Składniki
-plastry schabu umyć ,oczyścić i rozbić na cienkie plastry, następnie każdy posolić,popieprzyć i posypać czerwoną papryka -marchewkę obrać i pokroić na 12 jednakowych części -ogórka pokroić na 8 jednakowych części -cebulę obrać i pokroić w plastry -na płatach schabu układamy marchewkę ,ogórek i cebule następnie zawijamy każdy w roladkę(jak gołąbki -nie trzeba zawijać nitką) -na rozgrzany olej kładziemy roladki i obsmażamy z każdej strony po 10 minut -następnie dolewamy ok 0,7 litra zimnej wody i dodajemy kostkę mięsną i odrobinę pieprzu,papryki i soli(do smaku) -dusimy tak roladki ok 1 godziny -następnie make mieszamy ze śmietana i śmietanę hartujemy powstałym wywarem,później wlewamy śmietanę do wywaru i doprowadzamy do zagotowania -dusimy jeszcze wszystko razem ok 15 minut i gotowe Smacznego!!!