Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj je wymyśliłem będąc na rybach. Smakują wybornie, polecam ten przepis.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 48
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1180
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 178
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 48
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1180
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 178
Składniki
Wykonanie nadzienia:
Paprykę, pieczarki, cebulę oczyścić dosyć drobno pokroić, przełożyć na patelnie , posypać solą i pieprzem do smaku, i udusić na maśle z dodatkiem maggi tak aby wszystko było miękkie, po czym ostudzić.
Wykonanie:
Kotlety dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym. Posypać solą, pieprzem, paprykami do smaku i dosyć cienko rozbić, uważając aby ich nie uszkodzić. Następnie na każdym kotlecie ułożyć:
Dwa pomidory suszone, pasek sera żółtego, pasek oscypka oraz 1 ½ łyżki przygotowanego farszu. Wszystko zwinąć staranie w roladkę, spiąć wykałaczkami. Obtaczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej. Roladki smażyć na średnim ogniu, na dosyć głębokim tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu dokładnie odsączyć na ręczniku papierowy. Podawać do obiadu z ziemniakami i kapustą zasmażaną. SMACZNEGO.