Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe nadziewane borowikami

Roladki wieprzowe nadziewane borowikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18514

Dodano:

Odsłon: 193

czas na wykorzystanie zapasów z tegorocznego grzybobrania.

Składniki

  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Cebula biała 1 szt.
  • Borowiki posiekane w kostkę 25 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Maggi do smaku
  • Tłuszcz do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki wieprzowe nadziewane borowikami

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety posypać solą i pieprzem i dosyć cienko rozbić. Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć na tłuszczu, następnie wrzucić borowiki, przyprawić do smaku maggi, solą i pieprzem i smażyć na wolnym ogniu 20 minut. Po czym grzyby ostudzić, kłaść łyżką na rozbity kotlet schabowy, starannie zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Naczynie posmarować masłem, ułożyć roladki, nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny, pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić. Gotowe roladki podawać do obiadu polane sosem grzybowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń