Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czas na wykorzystanie zapasów z tegorocznego grzybobrania.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15812
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4786
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 500
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15812
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4786
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 500
Składniki
Wykonanie: Kotlety posypać solą i pieprzem i dosyć cienko rozbić. Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć na tłuszczu, następnie wrzucić borowiki, przyprawić do smaku maggi, solą i pieprzem i smażyć na wolnym ogniu 20 minut. Po czym grzyby ostudzić, kłaść łyżką na rozbity kotlet schabowy, starannie zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Naczynie posmarować masłem, ułożyć roladki, nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny, pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić. Gotowe roladki podawać do obiadu polane sosem grzybowym.