Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czas na wykorzystanie zapasów z tegorocznego grzybobrania.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21588
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 100
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21588
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 100
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Składniki
Wykonanie: Kotlety posypać solą i pieprzem i dosyć cienko rozbić. Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć na tłuszczu, następnie wrzucić borowiki, przyprawić do smaku maggi, solą i pieprzem i smażyć na wolnym ogniu 20 minut. Po czym grzyby ostudzić, kłaść łyżką na rozbity kotlet schabowy, starannie zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Naczynie posmarować masłem, ułożyć roladki, nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny, pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić. Gotowe roladki podawać do obiadu polane sosem grzybowym.