Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czas na wykorzystanie zapasów z tegorocznego grzybobrania.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8409
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 506
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8409
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 506
Składniki
Wykonanie: Kotlety posypać solą i pieprzem i dosyć cienko rozbić. Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć na tłuszczu, następnie wrzucić borowiki, przyprawić do smaku maggi, solą i pieprzem i smażyć na wolnym ogniu 20 minut. Po czym grzyby ostudzić, kłaść łyżką na rozbity kotlet schabowy, starannie zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Naczynie posmarować masłem, ułożyć roladki, nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny, pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić. Gotowe roladki podawać do obiadu polane sosem grzybowym.