Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe nadziewane żurawiną i morelami

Roladki wieprzowe nadziewane żurawiną i morelami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2373 Ocena: 15278

Dodano:

Odsłon: 798

Delikatna i smaczna roladka na świąteczny obiad.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć, natrzeć solą, papryką do smaku i rozbić tłuczkiem. Następnie ułożyć żurawinę i morele, skropić olejem, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem, podlać lekko wodą i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 50 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić roladki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń