Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na obiad.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Składniki
Mieso myjemy, osuszamy i rozkladamy na blacie. Posypujemy tylko z jednej strony przyprawa warzywna, pieprzem, papryka. Z boczku wycinamy chrzastki i na kazdym placie miesa kladziemy po pol plastra boczku. Kladziemy rowniez po pol cebuli pokrojonej w osemki oraz po zabku czosnku przekrojonego na pol. Zgrabnie zawijamy rolady. Dno szybkowara smarujemy smalcem, ciasno ukladamy roladki i podlewamy 1/2 szklanki wody. Dodajemy cebule pokrojona w piorka i dodatkowo przyprawiamy mieszanka warzywna i lubczykiem. Szybkowar zamykamy i od momentu gdy zacznie glosno gwizdac dusimy tylko 20 - 25 minut. Odparowujemy i otwieramy. Roladki wyjmujemy na talerz, a do sosu dolewamy wody i dalej go gotujemy razem z posiekanym koperkiem. zageszczamy zasmazka z masla i maki (make smazymy tylko do momentu az sie spieni) i gotujemy jeszcze minutke. Zabielamy 100 ml smietanki slodkiej. Do sosu z powrotem dajemy rolady i zostawiamy pod przykryciem na 3 minutki. Na kkoniec posypujemy reszta siwezego koperku. Gotowe! Smacznego.