Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste, delikatne, pyszne.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3700
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2018
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5399
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5463
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3700
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2018
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5399
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5463
Składniki
Mięso rozbijamy na kotlety, przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie smarujemy każdy z jednej strony łyżeczką majonezu.
Ogórki i boczek kroimy w kostkę, a następnie porcjami nakładamy na kotlety. Każdy kotlet zwijamy w rulon, który spinamy wykałaczką.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, a następnie układamy w nim roladki. Naczynie przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy przez około 45 minut.
Roladki podajemy zaraz po upieczeniu na gorąco lub na zimno pokrojone na plasterki jako wędlinę na kanapkę. Smacznego !!!
;-D
;-)))