Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste, delikatne, pyszne.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5762
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 140
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5762
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 140
Składniki
Mięso rozbijamy na kotlety, przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie smarujemy każdy z jednej strony łyżeczką majonezu.
Ogórki i boczek kroimy w kostkę, a następnie porcjami nakładamy na kotlety. Każdy kotlet zwijamy w rulon, który spinamy wykałaczką.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, a następnie układamy w nim roladki. Naczynie przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy przez około 45 minut.
Roladki podajemy zaraz po upieczeniu na gorąco lub na zimno pokrojone na plasterki jako wędlinę na kanapkę. Smacznego !!!
;-D
;-)))