Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe z boczkiem i ogórkiem konserwowym

Roladki wieprzowe z boczkiem i ogórkiem konserwowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 16834

Dodano:

Odsłon: 1038

Soczyste, delikatne, pyszne.

Składniki

  • 6-7 plastrów schabu każdy po 100 g
  • 6 łyżeczek majonezu
  • 4 ogórki konserwowe
  • 10 dag boczku wędzonego
  • łyżka masła
  • sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso rozbijamy na kotlety, przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie smarujemy każdy z jednej strony łyżeczką majonezu.

  2. Ogórki i boczek kroimy w kostkę, a następnie porcjami nakładamy na kotlety. Każdy kotlet zwijamy w rulon, który spinamy wykałaczką.

  3. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, a następnie układamy w nim roladki. Naczynie przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy przez około 45 minut.

  4. Roladki podajemy zaraz po upieczeniu na gorąco lub na zimno pokrojone na plasterki jako wędlinę na kanapkę. Smacznego !!!

  5. ;-D

  6. ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń