Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone roladki są zdrowe i smaczne.
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 207
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 441
Świąteczny klops.
Odsłon: 161
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 207
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 441
Świąteczny klops.
Odsłon: 161
Składniki
Wykonanie: Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym , następnie rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Gruszkę, rzodkiewkę pokroić w makaronik. Parówkę przekroić wzdłuż nie przecinając do końca, faszerować gruszką, rzodkiewką i zawinąć parówki żółtym serem. Tak przygotowaną parówkę położyć na kotlecie, obłożyć rukolą, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Położyć w naczyniu żaroodpornym, posmarowanym masłem, polać przyprawą maggi i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut, w połowie pieczenia podlać delikatnie wodą. Roladka super smakuje z sosem z żurawiny.