Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe z wątróbką drobiową

Roladki wieprzowe z wątróbką drobiową

Autor:

Przepisów i artykułów: 2491 Ocena: 17524

Dodano:

Odsłon: 4051

Faszerowane wątróbka smakują wybornie..

Składniki

  • schab 4 plastry
  • wątróbka drobiowa 20 dag
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • czosnek 2 ząbki
  • masło 1 łyżka
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierki
  • jajko 2 szt.
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki wieprzowe z wątróbką drobiową

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Wątróbkę opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, oprószyć mąką i lekko obsmażyć na oleju z dwóch stron. Pod koniec smażenia posypać solą i pieprzem do smaku. Kotlety opłukać, osuszyć, dobrze rozbić, posypać solą i pieprzem z obu stron, a stronę gdzie będzie zawijana wątróbka posypać papryką słodką i posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obsmażoną wątróbkę ułożyć na końcu mięsa, ciasno zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczką lub obwinąć nitką.

  2. Maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej. Obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 20-25 minut. Po 10 minutach podlać delikatnie wodą. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń