Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami, a nawet coraz częściej lubimy powracać do smaków naszych korzeni. W połączeniu z kluskami...no masakra! <3 Któż byłby w stanie się oprzeć ?
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12328
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13153
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5376
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12328
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13153
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5376
Składniki
Mięso rozbijamy tłuczkiem. Z jednej strony smarujemy musztardą, oprószamy majerankiem. Na skraj kotleta kładziemy słoninę i kawałek kiszonego ogórka. Całość zawijamy w roladki, oprószamy mąką, obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, z każdej strony. Do rondelka przekładamy mięso, zalewamy wodą (500 ml), dodajemy liść laurowy, posiekany czosnek i dusimy pod przykryciem przez 90 min na wolnym ogniu (co jakiś czas obracając roladki). Pod koniec duszenia wlewamy rozrobioną w zimnej wodzie mąką, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.