Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami, a nawet coraz częściej lubimy powracać do smaków naszych korzeni. W połączeniu z kluskami...no masakra! <3 Któż byłby w stanie się oprzeć ?
Mięso rozbijamy tłuczkiem. Z jednej strony smarujemy musztardą, oprószamy majerankiem.
Na skraj kotleta kładziemy słoninę i kawałek kiszonego ogórka. Całość zawijamy w roladki, oprószamy mąką, obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, z każdej strony.
Do rondelka przekładamy mięso, zalewamy wodą (500 ml), dodajemy liść laurowy, posiekany czosnek i dusimy pod przykryciem przez 90 min na wolnym ogniu (co jakiś czas obracając roladki).
Pod koniec duszenia wlewamy rozrobioną w zimnej wodzie mąką, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.
Wczoraj w promocji kupiłam wielki udziec z indyka, był tak wielki że po odjęc...
Odsłon: 8593
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 19
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 51
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 19
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 51
Składniki
Mięso rozbijamy tłuczkiem. Z jednej strony smarujemy musztardą, oprószamy majerankiem. Na skraj kotleta kładziemy słoninę i kawałek kiszonego ogórka. Całość zawijamy w roladki, oprószamy mąką, obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, z każdej strony. Do rondelka przekładamy mięso, zalewamy wodą (500 ml), dodajemy liść laurowy, posiekany czosnek i dusimy pod przykryciem przez 90 min na wolnym ogniu (co jakiś czas obracając roladki). Pod koniec duszenia wlewamy rozrobioną w zimnej wodzie mąką, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Dania główne
Grillowany ser sorento z winogronami
Dania główne
Drobiowe roladki ( na parze)
Dania główne
Ryż z truskawkami
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 19
Grillowany ser sorento z winogronami
Ser typu włoskiego grillowany w pysznej marynacie. Podajemy go z grillowanymi...
Odsłon: 23