Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2329 Ocena: 51784
Dodano: 24.03.2015
Odsłon: 17736
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Kiełbasę obieramy i razem z jajkiem ,majerankiem i bułką tartą wyrabiamy na jednolitą masę.
Dzielimy na 4 porcje i rozwałkowujemy.
Ser ścieramy na dużych oczkach.
Pieczarki czyścimy ,również ścieramy na tarce o dużych oczkach. Razem z posiekanym porem podsmażamy na maśle. Do smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem.
Na każdą porcję rozwałkowanej masy wysypujemy ser ,następnie farsz z pieczarek.
Roladki zawijamy ,obtaczamy w bułce tartej ,obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
W rondelku szklimy cebulę na maśle ,oprószamy mąką (chwilę podsmażamy) i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Wkładamy roladki do sosu i dusimy na wolnym ogniu 20 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

MEGI110278 14 kwietnia 2015Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam podobne(bez majeranku,dodałam natkę),ale podałam je na zimno pokrojone w plastry...zniknęły w 1 minutę ;-)1 Kto głosował? | Odpowiedz

nulka0616 14 kwietnia 2015Zgłoś do usunięcia
Rewelacyjny przepis-roladki pierwsza klasa.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 25 marca 2015Zgłoś do usunięcia
Świetne i niezwykle pyszne roladki :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

anna-martyka-3 24 marca 2015Zgłoś do usunięcia
ja już myślę, ale podsunąłeś mi nowy pomysł..... Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz