Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z ćwiartek kurczaka wyglądają i smakują rewelacja.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Składniki
Ćwiartki kurczaka umyć , usunąć skórę, kości, doprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać , pokroić .Pieczarki obrać , pokroić. Cukinię umyć , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Na patelni rozgrzać masło wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać pieczarki , cukinię , doprawić solą i pieprzem, smażyć aż nie będzie wody. Płaty z ćwiartek kurczaka posmarować chrzanem, ułożyć usmażone warzywa oraz paski papryki.
Zwinąć w roladki , spiąć wykałaczką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić, piec 45 minut. Przekroić na połowę , podawać z ulubionymi dodatkami.