Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z ćwiartek kurczaka wyglądają i smakują rewelacja.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8439
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 522
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8439
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 522
Składniki
Ćwiartki kurczaka umyć , usunąć skórę, kości, doprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać , pokroić .Pieczarki obrać , pokroić. Cukinię umyć , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Na patelni rozgrzać masło wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać pieczarki , cukinię , doprawić solą i pieprzem, smażyć aż nie będzie wody. Płaty z ćwiartek kurczaka posmarować chrzanem, ułożyć usmażone warzywa oraz paski papryki.
Zwinąć w roladki , spiąć wykałaczką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić, piec 45 minut. Przekroić na połowę , podawać z ulubionymi dodatkami.