Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z ćwiartek kurczaka wyglądają i smakują rewelacja.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5672
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 579
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5672
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 579
Składniki
Ćwiartki kurczaka umyć , usunąć skórę, kości, doprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać , pokroić .Pieczarki obrać , pokroić. Cukinię umyć , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Na patelni rozgrzać masło wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać pieczarki , cukinię , doprawić solą i pieprzem, smażyć aż nie będzie wody. Płaty z ćwiartek kurczaka posmarować chrzanem, ułożyć usmażone warzywa oraz paski papryki.
Zwinąć w roladki , spiąć wykałaczką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić, piec 45 minut. Przekroić na połowę , podawać z ulubionymi dodatkami.