Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z fasolką szparagową to idealne danie na rodzinny obiad lub wykwintną kolację. Świetnie sprawdzą się również na świątecznym stole jako doskonała, mięsna przekąska. Przekrojone po skosie roladki będą przykuwającym oko elementem zimnego bufetu. Wykonanie tego dania jest niezwykle proste, a potrawa wygląda bardzo efektownie. Roladki z fasolką to też dobry sposób na przemycenie warzyw dzieciom. Wtedy do środka można włożyć także ugotowaną marchewkę, paprykę lub pieczarki.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 229
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3245
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1010
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 918
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 229
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3245
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1010
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 918
Składniki
Fasolkę gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie i zblanszuj. Umyj i osusz filety z kurczaka i ostrym nożem pokrój wzdłuż na płaskie, szerokie fragmenty. Powinno wyjść około 8 porcji. Każdą porcję kurczaka rozbij tłuczkiem do mięsa, a następnie posyp solą i pieprzem z obydwu stron.
Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z topionym serkiem na jednolitą masę. Przygotowanym kremem posmaruj każdy fragment kurczaka. Ułóż na tym fasolki i zacznij zawijać roladki od części, gdzie znajdują się warzywa. Każdą z roladek zawiń dodatkowo plastrem boczku. Układaj mięsne rulony w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą lub masłem. Zamknij foremkę szklaną pokrywą i wstaw roladki do pieca nagrzanego do 200°C na 25 minut, następnie zdejmij pokrywę i piecz w 180°C jeszcze przez 10 minut. Po upieczeniu pozwól daniu lekko przestygnąć i podaj roladki dopiero po 5 minutach.