Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z fasolką szparagową to idealne danie na rodzinny obiad lub wykwintną kolację. Świetnie sprawdzą się również na świątecznym stole jako doskonała, mięsna przekąska. Przekrojone po skosie roladki będą przykuwającym oko elementem zimnego bufetu. Wykonanie tego dania jest niezwykle proste, a potrawa wygląda bardzo efektownie. Roladki z fasolką to też dobry sposób na przemycenie warzyw dzieciom. Wtedy do środka można włożyć także ugotowaną marchewkę, paprykę lub pieczarki.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29212
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1647
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18548
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 658
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29212
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1647
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18548
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 658
Składniki
Fasolkę gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie i zblanszuj. Umyj i osusz filety z kurczaka i ostrym nożem pokrój wzdłuż na płaskie, szerokie fragmenty. Powinno wyjść około 8 porcji. Każdą porcję kurczaka rozbij tłuczkiem do mięsa, a następnie posyp solą i pieprzem z obydwu stron.
Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z topionym serkiem na jednolitą masę. Przygotowanym kremem posmaruj każdy fragment kurczaka. Ułóż na tym fasolki i zacznij zawijać roladki od części, gdzie znajdują się warzywa. Każdą z roladek zawiń dodatkowo plastrem boczku. Układaj mięsne rulony w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą lub masłem. Zamknij foremkę szklaną pokrywą i wstaw roladki do pieca nagrzanego do 200°C na 25 minut, następnie zdejmij pokrywę i piecz w 180°C jeszcze przez 10 minut. Po upieczeniu pozwól daniu lekko przestygnąć i podaj roladki dopiero po 5 minutach.