Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i delikatne mięso z fileta indyka z dodatkami sprawia , że jest ono jeszcze bardziej smaczne i apetyczne. Można podawać jako danie na uroczysty obiad lub na kanapki.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2546
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3092
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102030
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6411
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2546
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3092
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102030
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6411
Składniki
Fileta z indyka umyć , przekroić na połowę. Mamy 2 części. Lekko rozbić. Doprawić solą, pieprzem, przyprawą do dań z indyka. Posmarować musztardą francuską a następnie umieścić konfiturę z borówki. Wzdłuż jednego brzegu umieścić morele oraz żurawinę.
Zwinąć w roladę , spiąć wykałaczkami , wierzch doprawić solą , pieprzem, przyprawą do dań z indyka. Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , naczynie przykryć przykrywką od niego , a jeżeli nie ma nakryć folią aluminiową. Podczas pieczenia 2 razy polewać tłuszczem z mięsa. Po 50 minutach pieczenia zdjąć nakrycie i piec 5 - 10 minut aby zrumieniła się skórka
Podawać z ulubionymi dodatkami jako danie obiadowe, lub na kanapkę na kolację oraz do pracy.