Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i delikatne mięso z fileta indyka z dodatkami sprawia , że jest ono jeszcze bardziej smaczne i apetyczne. Można podawać jako danie na uroczysty obiad lub na kanapki.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Polecam.
Odsłon: 1187
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1648
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1128
Polecam.
Odsłon: 1187
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1648
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1128
Składniki
Fileta z indyka umyć , przekroić na połowę. Mamy 2 części. Lekko rozbić. Doprawić solą, pieprzem, przyprawą do dań z indyka. Posmarować musztardą francuską a następnie umieścić konfiturę z borówki. Wzdłuż jednego brzegu umieścić morele oraz żurawinę.
Zwinąć w roladę , spiąć wykałaczkami , wierzch doprawić solą , pieprzem, przyprawą do dań z indyka. Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , naczynie przykryć przykrywką od niego , a jeżeli nie ma nakryć folią aluminiową. Podczas pieczenia 2 razy polewać tłuszczem z mięsa. Po 50 minutach pieczenia zdjąć nakrycie i piec 5 - 10 minut aby zrumieniła się skórka
Podawać z ulubionymi dodatkami jako danie obiadowe, lub na kanapkę na kolację oraz do pracy.