Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę obiad nam się pogmatwał. Miały być indycze roladki, jednak z „takiego” mięsa indyka nie dało się nica zrobić. Wyszły z filetów kurczaka. Soczyste, delikatne, boskie. A! Panierka na „lesera”, bo za dużo naczyń do mycia byłoby, wyszła pyszna.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1912
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101748
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6187
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1912
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101748
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6187
Składniki
Filety oczyszczamy, cienko rozbijamy. Cebulę siekamy, szklimy oliwie z oliwek, dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Następnie odparowujemy z nadmiaru płynu. Studzimy i mieszamy ze startym parmezanem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Rozbite filety smarujemy pastą z karczochów, następnie rozsmarowujemy farsz, zawijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Cienko smarujemy majonezem, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.