Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę obiad nam się pogmatwał. Miały być indycze roladki, jednak z „takiego” mięsa indyka nie dało się nica zrobić. Wyszły z filetów kurczaka. Soczyste, delikatne, boskie. A! Panierka na „lesera”, bo za dużo naczyń do mycia byłoby, wyszła pyszna.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 57
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 101
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 57
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 101
Składniki
Filety oczyszczamy, cienko rozbijamy. Cebulę siekamy, szklimy oliwie z oliwek, dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Następnie odparowujemy z nadmiaru płynu. Studzimy i mieszamy ze startym parmezanem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Rozbite filety smarujemy pastą z karczochów, następnie rozsmarowujemy farsz, zawijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Cienko smarujemy majonezem, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.