Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z filetów kurczaka

Przepis dnia 2019-11-13
Roladki z filetów kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2143 Ocena: 47785

Dodano:

Odsłon: 794

Troszkę obiad nam się pogmatwał. Miały być indycze roladki, jednak z „takiego” mięsa indyka nie dało się nica zrobić. Wyszły z filetów kurczaka. Soczyste, delikatne, boskie. A! Panierka na „lesera”, bo za dużo naczyń do mycia byłoby, wyszła pyszna.

Składniki

  • 4 filety z kurczaka po 200 g
  • 4 łyżki pasty z karczochów
  • 250 g brązowych pieczarek
  • 1 cebula
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • bułka tarta
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety oczyszczamy, cienko rozbijamy.
    Cebulę siekamy, szklimy oliwie z oliwek, dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Następnie odparowujemy z nadmiaru płynu. Studzimy i mieszamy ze startym parmezanem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Rozbite filety smarujemy pastą z karczochów, następnie rozsmarowujemy farsz, zawijamy.
    Oprószamy solą i pieprzem. Cienko smarujemy majonezem, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń