Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z filetów rybnych z szynką i ziemniakami"
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6219
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 128
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6219
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 128
Składniki
Filety z ryby dokładnie umyj, osusz i przekrój wzdłuż. Oprósz solą i pieprzem, rozłóż na desce i dokładnie posmaruj musztardą, najlepiej z obu stron.
Filet z łososia umyj, osusz i pokrój w średnią kostkę. Na posmarowane musztardą filety wyłóż po kawałku łososia i ciasno zawiń. Każdą roladkę owiń plasterkiem szynki i ostrożnie zepnij wykałaczką.
Na patelni rozgrzej oliwę lub olej, podsmaż roladki z każdej strony. Dymki oczyść, posiekaj i wsyp do wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania lub brytfanki.
Na posiekaną dymkę wyłóż podsmażone roladki. Polej je winem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Piecz 10-15 minut. Tak przygotowane roladki najlepiej smakują z ziemniakami z wody. Przed podaniem posyp szczypiorem i natką. Podawaj z sałatą skropioną oliwą.
Jeśli nie lubisz szynki parmeńskiej, możesz zastąpić ją chudym boczkiem albo szynką wiejską niepozbawioną tłuszczu, wędzoną lub gotowaną.Źródło: Olivia